Galleri - Georg Olesen: Precision Bas
Precision Bas 1972 - Georg Olesen, TV2
Georg kom med en P-bas, som lyder utrolig godt, men halsen var skæv - bagudbøjet. I sådan et tilfælde er kuren normalt at afmontere båndene, dernæst at slibe halsen lige og til sidst montere nye bånd.

Georg ønskede imidlertid at få et nyt gribebrædt monteret af Rio Palisander. Denne sjældne træsort blev brugt på de gamle Fender basser indtil midt i tresserne, og det er sikkert en af mange "hemmeligheder" bag den eftertragtede lyd fra disse instrumenter.

Gribebrædtet på P-bassen er af finértypen, som bliver limet på en afrundet hals. Dette bliver gjort med opvarmning. Georg ønskede imidlertid, at gribebrædtet blev slebet til i form og derefter limet på uden nogen form for tvang. Dette giver ingen spændinger og må give en mere harmonisk hals med bedre resonans. Resultatet? - Ja, læs hvad Georg selv skriver her:

"Jeg har lige modtaget min Fender P. Bass 71' fra reparation hos Severin. Kort fortalt var problemet, at halsen var så skæv, at man næsten ikke kunne spille på den. Trods det kunne jeg fornemme, at der var nogle helt klare lydkvaliteter i instrumentet. Jeg er ikke tilhænger af, at man laver for meget om på gamle Fender instrumenter, men denne her var nødt til at komme igennem vridemaskinen.

Jeg kontaktede Severin, og han var klar til at gå ind i projektet - også med en god dialog om, hvordan det her kunne gøres, samtidig med at man bevarede den oprindelige fornemmelse i bassen. Feks. gennemgik vi flere stykker rosentræ for at finde det, der svarede bedst til det oprindelige gribebrædt.

Nu er bassen så færdig, og det er blevet et super resultat. Severin har lavet en finish på instrumentet, så man virkelig har en rigtig vintage fornemmelse med den fuldfede Fenderlyd bevaret.

Det er også en spændende fornemmelse, at man ligesom skal spille instrumentet til igen, da det trods alt har været en rimelig omfattende reparation.

Smukt resultat!!!!!
Georg Olesen"


Georg afprøver det nye gribebrædt.

Precision Bas med formslebet Rio gribebrædt.