Færdiggørelse
Montering, lakering og polering udføres så guitaren fremstår med en finish der er helt i top. Den lakeres med traditionel celluloselak, da kun den type lak kan give den dybe, smukke glød, som kendetegner et eksklusivt musikinstrument. På trods af, at der ligger 12 lag lak på en Severin guitar, ligger den endelige lakering kun som en tynd hinde henover træet. Det skyldes at der foretages mange mellemslibninger inden den endelige polering.

Celluloselak er meget stærk og den ældes meget smukt. Det ses på finere ældre guitarer.

En alternativ behandling er oliefinish, som bevarer følelsen og udseendet af træ samtidig med at overfladen er beskyttet. Oliefinish er ikke så stærk som lakering, men til gængæld er ridser og skrammer lette at udbedre, da det kun kræver slibning og behandling med olie.

Lyden er kernen i en guitar og den skal leve op til dine ønsker og idealer. På en el-guitar er der uanede muligheder, lige fra nøjagtige kopier af pick-up’fra vintage guitarer til meget moderne aktive og alsidige systemer. Guitarens form og træsort har også indflydelse på lyden. En guitars endelige lyd bestemmes af kombinationen af form, træ, pick-up, forstærker og spillestil.

Når guitaren er planlagt, vil den kunne leveres senest efter 3 måneder.